Предавање на Правном факултету у Ријеци





Данас 22.1.2019. године, на Правном факултету свеучилишта у Ријеци, у склoпу редовитог наставног програма при Катедри за повијест права и државе коју воде проф.др.сц. Жељко Бартуловић и проф.др.сц. Будислав Вукас, а у оквиру предмета "Правна повијест религијских заједница",  одржано је предавање, које је одржао архимандрит из горњокарловачке Епархије мр Наум Милковић.

Повијест и организација СПЦ у Хрватској кроз призму црквеног и канонског права врло је заинтересирало присутне студенте, који су узели учешћа у дискусији на наведену тему. Предавању су назочили и колеге мр Наума Милковића, г. Јован Галамић свештеник у Ријеци и г. Бранимир Граховац, који су уз своје домаћине са правног факултета наставили угодно и стручно дружење.

И овом приликом посебно је изражен свестрани приступ младог знанстваника мр Наума, који својим научним приступом из домене филозофије, теологије, црквене повијести и права настоји допринијети бољем упознавању студената са овим врло важним сегментом црквене повијести на овим просторима. Његов осебујан стил и приступ збиљски је заинтересирао све назочне. Од срца му хвала што уз своје пасторалне обавезе проналази времена за допринос знанственој и културној баштини наше домовине и свих религијских структура које егзистирају на овим просторима.

Б. Г., О.Т.Х.







Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија