Постови

Приказују се постови за мај 16, 2015

Четврта недеља по Васкрсу

Слика
У недељни дан у који се присјећамо јеванђелске приче о исцјељењу раслабљеног болесника, који је тридесет осам година боловао, а којег је Господ Спаситељ идући из Галилеје у Јерусалим у овчијој бањи (Витезди) излијечио од болести, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, служио је Свету архијерејску Литургију у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком. Епископу је саслуживао синђел Наум. Након сабрања, за све присутне вјернике приређено је послужење у манастирском конаку ове Свете обитељи.

Четвртак Страсне седмице

Слика
У вечерњим часовима на велики Четвртак, Епископ Герасим је у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком служио јутарње богослужење великог Петка са читањем страдалних јеванђеља. Епископу је саслуживао синђел Наум.

Света Тајна Јелеосвећења

Слика
У сриједу Страсне седмице, као и претходних година, на Свету Тајну Јелеосвећења у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком окупио се велики број вјерника Епархије горњокарловачке као и из осталих крајева. Свету Тајну Јелеосвећења служио је Његово Преосвештенствo Епископ горњокарловачкi г. Герасим уз саслужење свештенства и монаштва Епархије горњокарловачке .