АПЕЛ


Знајући да у сваком човеку као боголиком бићу Божијем, у најтананијим осећајима његове душе, почива неодоливи порив заједништва и стваралачких идеала прожетих љубављу према Богу и свему што је Божије, упућујемо Вам ову молбу апелирајући на вашу хуманост и сензибилизираност за питања потреба духовне обнове и изградње ратом опустошеног простора Кордуна. Сви знамо да је то уједно и један од круцијалних потицаја повратка и опстанка православних верника на својим вековним огњиштима.

Познајући Вас као искрене доброчинитеље, увек спремне на несебичну братску помоћ и разумевање, и као оне који схватају прилике у којима се налази наша црква, обраћамо Вам се са молбом да у складу са својим могућностима (новчаним средствима, грађевинским материјалом и сл.) помогнете довршетак изградње манастира Богородице Тројеручице у Доњем Будачком. Овај манастир је први православни манастир на Кордуну и прави духовни светионик овог краја. Радови на његовој изградњи су у току, али за његов потпуни завршетак потребна нам је помоћ свих који су спремни да буду искрени дародавци ове светиње и постану његови ктитори и задужбинари.

Знамо да су времена заиста тешка али нећемо клонути духом већ ћемо уздићи свој ум и своје срце ка Богу, и подигнути ово дело Њему у славу како би било завет наше вере, симбол мученичког страдања наших верника и искра нашег преображења и васкрсења. Оставит ћемо будућим поколењима истинско сведочанство наше вере и љубави према Богу, учећи их да чувају веру својих отаца и негују све оне вредности које су их од памтивека красиле.


Све Ваше прилоге можете уплатити на следећи жиро-рачун:
Мананастир Богородице Тројеручице
RAIFFEISEN BANK Austria d.d. Zagreb - 2484008-1104430723
IBAN: HR1024840081104430723
ЗАХВАЛНО, БРАТСТВО МАНАСТИРА

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија