Слава Светобогородичиног манастира




Евхаристијским сабрањем у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком,  молитвено је прослављена успомена на чудотворну Икону Пресвете Богородице Тројеручице, заштитнице наше Свештене обитељи. Сабрањем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење архимандрита Михаила, протопрезвитера-ставрофора Радослава Анђелића, прозвитера Јована Галамића, презвитера Бранка Сантрача и ђакона Будимира Кокотовића.

Епископ г. Герасим у својој беседи је честитао свим присутнима данашњи празник и поучио их о значају Пресвете Богородице и данашњег празника, у који је према предању икона Тројеручица, исцелила руку Светог Јована Дамаскина, када му је она одсечена по заповести дамаског калифа. Пресвета Богоридица је заштница свих нас, који јој се молимо, јер је она пример смирења, истакао је Епископ г. Герасим.
Након Сабрања освећени су славски колач и кољиво, након чега је за све присутне вернике приређено послужење и Трпеза Љубави у манастирском конаку.
На данашњи дан навршило се и четрнест година од хиротоније Епископа г. Герасима и увођења у трон Епископа горњокарловачких.

 

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија