Манастирска слава и освећење храма




Уочи манастирске славе, бденијем у част Пресвете Богородице, које је служио Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије, отпочела је прослава манастирске славе.

На сам дан празника, прије почетка Литургије обављено је троносање новоподигнутог манастирског параклиса.

Прослава манастирске славе настављена је потом евхаристиjским сабрањем којим је начслствовао Његово Преосвештенство Епископ далматински г.Фотије уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа стобиског г. Давида ( Охридска Архиепископија ), Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима и више свештеника и ђакона из далматинске, бихаћко-петровачке и горњокарловачке епархије.

Поводом овог торжественог догађаја окупило се и много народа из: Републике Српске, Србије, Русије, Македоније, Словеније, Сирије и из свих крајева наше епархије.

Трпезом љубави која је уприличена захваљујући многим домаћинима и домаћицама и институцијама из околине али и шире и ове године прослављена је манастирска слава, посебно радосна што ће се убудуће на још једном жртвенику приносити Тијело и Крв Христова на спасење свих нас.

Ове године кум цркве је био др. Горан Талић из Бањалуке а орденом Светих Новомученика горњокарловачких одликовани су: г. Синиша Видовић из Бањалуке и г. Љубица Рокнић из Карловца а захвалницом г. Синиша Љубојевић из Огулина.















































Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија