Света архијерејска Литургија у Д. Будачком




У недељу деветнаесту по Педесетници, Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки Господин Герасим служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Д. Будачком, уз саслужење јеромонаха Наума.
Прије почетка свете Литургије, епископ Герасим је у чин чтеца рукопроизвео Немању Сембера, ученика Богословије светог Петра Дабробосанског у Фочи.

Поводом празника Покрова Пресвете Богородице, у току Литургије епископ Герасим осветио је кољиво и колач данашњим славарима, вијећу Српске националне мањине, општине Крњак.

Епископ Герасим је у својој беседи истакао важност причешћа за спасење човјекове душе. Онај који се не причешћује Светим Тајнама себе лишава источника живота - Христа и ставља се ван Њега. И обрнуто, православни хришћани који са страхопоштовањем и адекватном припремом редовно приступају Светој Тајни причешћа, по речима Господа „пребивају у Њему“. Ми се у причешћу, које оживотворава, одухотворава нашу душу и тијело, као ни у једној другој Светој Тајни сједињујемо са самим Христом.

Након свете архијерејске Литургије, приређено је послужење у манастирском конаку за све присутне у храму.























Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија