"НЕПОЗНАТИ" ПОЧИНИОЦИ ПОНОВИЛИ СВОЈЕ НЕДЈЕЛО

 
 
 
Послије само два дана од задњег скрнављења храма Св.Георгија у Книну, након којег су полицијски службеници извршили увиђај, ова светиња је поново на удару вандала. Провалници су по истом сценарију провалили улазна врата и испретурали комплетан олтар и то на дан када православни Срби славе свог великог светитеља, Св.Василија Острошког.Провалници су својом смјелошћу показали да им ништа није свето и да немају ни страха Божијег, којег би требало да имају кад се већ не плаше полиције.
Кнински Срби су уплашени за своју сигурност и огорчени што се све ово дешава управо у вријеме када молитвено прослављају неколико великих празника.  



ХРАМ СВ.ГЕОРГИЈА У КНИНУ
ПОНОВО НА МЕТИ ВАНДАЛА

 

У последњих три године, храм Св.Георгија је по пети пут проваљен и о томе је обавјештена книнска полиција која је извршила увиђај и трага за починиоцима.
Послије неколико сличних напада и савјета полиције постављена су нова, јача улазна врата али ни то није спријечило вандале да развале и та врата и испретурају цијели храм. Иако је цијели догађај окарактерисан као дјело из користољубља, тешко се отети утиску да се не ради само о томе. Поготово је овај немили догађај повриједио книнске Србе, јер се десио само неколико дана након храмовне славе ове древне книнске светиње и неколико дана уочи Спасовдана, који ова парохија слави као своју другу славу.


извор: www.eparhija-dalmatinska.hr

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија