Прослава Петровдана



Дана 11. јула 2020. године, у навечерје празника Светих и првоврховних апостола Петра и Павла, који је уједно и слава манастирског храма у Доњем Будачком, служено је вечерње богослужење са петохљебницом.

Вечерњим богослужењем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење протојереја-ставрофора Радослава Анђелића, јереја Горана Каламанде и ђакона Будимира Кокотовића, а богослужење су својим појањем уљепшали ученици богословија из Епархије горњокарловачке.

У пету недељу по Педесетици, дана 12. јула 2020. године када празнујемо Свете апостоле Петра и Павла, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету Aрхијерејску Литургију у истоименом манастирском храму у Доњем Будачком.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор Душко Спасојевић (Митрополија загребачко-љубљанска), протојереј-ставрофор Радослав Анђелић, јереј Горан Каламанда и ђакон Будимир Кокотовић.

Након освећења славског колача и кољива у част Светих и првоврховних апостола и Преподобног Пајсија Светогорца, пригодном бесједом, окупљеним вјерницима, владика Герасим честитао је данашњи празник, пожељевши им свако добро од Васкрслог Господа.

Након Литургијског сабрања у манастирској порти освештана је капале посвећена Преподобном Пајсију Светогорцу као и нова сувенирница, након чега је уприличена Трпеза Љубави за све који су својим присуством увеличали данашњи празник.

 


 



               



Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија