Постови

Приказују се постови за децембар 25, 2017

Празник Ваведења Пресвете Богородице

Слика
„Данас се у храму Божјем свијетло јавља Дјева и свима предсказује Господа Христа, праслику Божије милости и проповјед људског спасења. Зато јој и ми громогласно кличемо: Радуј се, испуњење Божјег промисла!“

Промоција манастирске монографије на Београдском сајму књига

Слика
На 62. Међународном Београдском сајму књига издавачка установа Мартириа Епархије горњокарловачке представила је два нова издања, Шематизам Епархије горњокарловачке и Монографију манастира  Богородице Тројеручице, аутора Сњежане Орловић.

Слава манастира

Слика
Прослава празника иконе Пресвете Богородице Тројеручице, која је уједно и слава манастира и Свештене обитељи Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, започела је вечерњим богослужењем са петохљебницом у навечерје празника. Вечерњим богослужењем, у храму посвећеном Светим и првоврховним апостолима Петру и Павлу, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије уз присуство домаћина, Епископа горњокарловачког г. Герасима и уз саслужење архимандрита Наума, протођакона Владимира Руменића и ђакона Будимира Кокотовића.

Навечерје празника Светих апостола Петра и Павла

Слика
У уторак 11. јула текуће године, у навечерје празника Светих и првоврховних апостола Петра и Павла, који је уједно и слава манастирског храма у Доњем Будачком, служено је вечерње богослужење са петохљебницом, у храму посвећеном овим дивним угодницима Божијим.

Нови послaник на њиви Господњој

Слика
У недељу пету по Духовима, на празник Преподобног Давида Солунског, у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком служена је Света Архијерејска Литургија. Литургијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење архимандрита Наума и јереја Јована Галамића.