Постови

Приказују се постови за септембар 1, 2018

Слава Светобогородичиног манастира

Слика
Евхаристијским сабрањем у манастирском храму Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком,  молитвено је прослављена успомена на чудотворну Икону Пресвете Богородице Тројеручице, заштитнице наше Свештене обитељи. Сабрањем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење архимандрита Михаила, протопрезвитера-ставрофора Радослава Анђелића, прозвитера Јована Галамића, презвитера Бранка Сантрача и ђакона Будимира Кокотовића.

Радуј се, помоћнице наша, која нам помажеш иконом својом Тројеручицом!

Слика
Прослава празника чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице, која је уједно и слава нашег манастира, Свештене обитељи Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, започела је вечерњим богослужењем са петохлебницом у навечерје празника.

Петровдан

Слика
Петровданско саборовање обиљежено је и ове године у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, који је том приликом походио велики број људи. Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Душко Спасојевић из Загреба, уз саслужење јереја Бранка Сантрача из Војнића.

Навечерје празника Светих апостола Петра и Павла у Доњем Будачком

Слика
У среду 11. јула текуће године, у навечерје празника Светих и првоврховних апостола Петра и Павла, који је уједно и слава манастирског храма у Доњем Будачком, служено је вечерње богослужење са петохлебницом, у храму посвећеном овим дивним угодницима Божијим.