Постови

Приказују се постови за април 10, 2014

Обавјештење поводом св. Тајне Јелеосвећења

Слика
Света Тајна Јелеосвећења биће служена и ове године на велику сриједу ( 16. 04. 2014. године ) у 17:00h.

Распоред богослужења страсне недеље

Манастир Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком

ОБАВЈЕШТАВА:

О РАСПОРЕДУ БОГОСЛУЖЕЊА У МАНАСТИРУ

13. априла 2014 – у 09:00h,  ( Цвијети ) - Литургија - велики храм 14. априла 2014 – у 08:00h,  ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА - мали храм 15. априла 2014 – у 08:00h,  ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА - мали храм 16. априла 2014 – у 08:00h,  ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА - мали храм

Исповијест свештенства

Слика
У петак прве недеље часнога поста, Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком.

Света Литургија у Богородичином манастиру

Слика
У недељу о блудном сину, свету Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, служио је протојереј-ставрофор др Милош Весин.

Свети Трифун

Слика
На сам празник св. Трифуна, свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење свештеномонаха и ђакона из епархија: бихаћко-петровачке, далматинске и митрополије загребачко-љубљанске.

Прослава св. Саве

Слика
Пута који води у живот, био си наставник, архипастир и учитељ. Јер најпре дошавши, Светитељу Саво, отаџбину твоју си просветио, и породивши је Духом светим, као маслинова дрвета у духовном рају засадио си свеосвећена чеда твоја. Зато те као сапрестолна чеда твоја. Зато те као сапрестолна Апостолима и светитељима поштујући молимо: моли Христа Бога, да нам дарује велику милост.

Празник св. Јована Крститеља

Слика
Успомена праведника слави се похвалама, а теби је, Претечо, довољно сведочанство Господње да си, се заиста показао часнији и од пророка, јер си се удостојио да у реци крстиш Онога кога си проповедао. Зато, пострадавши за истину, радујући се, објавио си радосну вест онима који су у Аду, о Богу који се јавио у телу и узео грех света и који нам дарује велику милост.

Богојављење

Слика
На празник крштења Христовог у ријеци Јордону – Богојављење, Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим, служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице.

Божић

Слика
Поводом прославе Рођења Христовог у манастиру Богородице Тројеручице свету Литургију служио је јеромонах Наум.

Бадње вече - фоторепортажа

Слика