Постови

Приказују се постови за септембар 22, 2014

Епископ средњоевропски Сергије у посјети манастиру

Слика
Дана 16. августа 2014. године служена је света архијерејска Литургија у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, којом је началствовао Његово Преосвештенство епископ средњoевропски г. Сергије уз саслужење јеромонаха Наума и јереја Предрага Сушића. Након свете архијерејске Литургије приређено је послужење у манастирском конаку за све присутне.

Слава манастира

Слика
У навечерје престолнога празника манастира Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, свечано бденије је служио Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење монаштва епархије. На сам празник Иконе Пресвете Богородице Тројеручице, служена је света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство епископ орски и гајски г. Иринеј ( Руска Православна Црква ) уз саслужење домаћина епископа горњокарловачког г. Герасима, свештенства и монаштва епархија: орске и гајске и горњокарловачке. По завршетку Литургије извршен је обред освећења славског жита и резања колача, након чега су се епископи обратили народу уз пригодне бесједе.

Патријарх Иринеј у манастиру

Слика
Његова Светост г. Иринеј, посјетио је манастир Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, гдје је обишао манастриски комплекс, након чега је приређена трпеза љубави у манастирском конаку.

Епископ браничевски Игнатије посјетио наш манастир

Слика
У дводневној посјети ( 13. и 14. јула 2014. године ) епархији горњокарловачкој боравио је и Његово Преосвештенство епископ пожаревачко - браничевски г. Игнатије, који је између осталог посјетио и наш манастир.

Епископ Атанасије у посјети манастиру

Слика
На празник светих апостола Петра и Павла епархију горњокарловачки и наш манастир, посјетио је Његово Преосвештенство умировљени епископ захумско – херцеговачки г. Атанасије.