Света Тајна Јелеосвећења




У сриједу Страсне седмице, као и претходних година, на Свету Тајну Јелеосвећења у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, окупио се велики број вјерника Епархије горњокарловачке као и из осталих крајева. Свету Тајну Јелеосвећења служио је Његово Преосвештенствo Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење свештенства и монаштва Епархије горњокарловачке.

По окончању Свете Тајне Јелеосвећења приређено је послужење у манастирском конаку за све присутне који су увеличали ово сабрање.

Света Тајна Јелеосвећења састоји се из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које дјелује Божија благодат за оздрављење болесника, a болест овде подразумјева обољење душе или тијела. Божија благодат у овој Светој Тајни лијечи тијело од његове немоћи и чисти душу од њених гријехова. Ова Света Тајна се врши у Цркви од Христовог времена. По заповјести Христовој апостоли су ишли да проповједају Јеванђеље, и међу другим људима и „помазивали јелејем многе болеснике и лијечили их“ (Мк. 6, 13).










Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија