Одржан научни скуп у Ријеци




Поводом обиљежавања 100-те годишњице ислама у Хрватској, а у организацији меџлиса исламске заједнице у Ријеци, 17. 10. 2015. године, одржан је научни скуп о значају персијске и арапске медицине.

У оквиру симпозијума одржан је и округли стол о интерконфесионалним везама у медицинској прошлости, данашњој ситуацији и смјерницама за будућност, за којим је испред Епархије Горњокарловачке, благословом Његовог Преосвештенства Епископа Горњокарловачког г. Герасима, говорио и високопреподобни архимандрит Наум.

Такође за округлим столом учествовали су: муфтија у миртовини, Шевко Омербашић, као изасланик муфтије Азиза Хасановића секретар Мешихата исламсје заједнице у Хрватској Нермин Ботоњић, проф. др. Милан Шпехар са Теологије у Ријеци, др. сц. Томислав Ковач с католичког богословног факултета Универзитета у Загребу, проф. др. сц. Огњен Краус, др. мед, предсједник јеврејске општине Загреб и координације јеврејских општина у РХ, доц. др. Божидар Мраковчић са Теологије у Ријеци, а из рада проф. др. Ајније Оманић професорице емеритус на Медицинском факултету у Сарајеву презентацију је припремила мр. сц. др. Есма Халеповић Ђечевић.

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија