Слава манастира 2015




У данашњи дан, када наша Света Црква прославља празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, у манастиру посвећеном овом празнику служена је Света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сафитски г. Димитрије уз саслужење домаћина Епископа горњокарловачког г. Герасима, свештенства и свештеномонаштва Епархија загребачко – љубљанске, далматинске и горњокарловачке. Прије почетка Литургије, Епископ Герасим у чин чтеца произвео је искушеника ове Свете обитељи, Слободана Регодића.

По прочитаном Јеванђељу, Епископ Герасим обратио се окупљеној пастви бесједећи и поучавајући вјернике о данашњем празнику иконе Пресвете Богородице Тројеручице и начину на који треба да усмјеримо свој живот, да то буде хођење стопама Господњим и заповестима Његовим, јер сам Господ више брине и води бригу о нама самима него што ми то сами можемо.

Након заамвоне молитве освећено је кољиво и преломљен славски колач нако чега је Епископ Герасим свим присутнима честитао данашњи празник зажељевши сваковрснога добра од Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа. 
На данашњи дан навршило се и једанаест година од хиротоније и увођења у трон Епископа горњокарловачких владике Герасима.

По окончаном Литургијском сабрању за присутне свештенослужитеље и вјерни народ приређено је послужење и славски ручак у конаку манастира.

















Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија