Јеромонах Наум из Епархије горњокарловачке у Управи




Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић примио је 23. јануара 2015. јеромонаха Наума из манастира Пресвете Богородице Тројеручице, Епархија горњокарловачка. Разговору је присуствовао и помоћник директора др Томислав Бранковић.

Јеромонах Наум, упознао је представнике Управе са актуелним стањем у Епархији и активностима које ће бити приоритети у 2015. години. Најважнији пројекта у Епархији је изградња епархијског дома код новоосвећеног храма у Карловцу. Изградњом овог епархијског дома надоместиће се садашња ситуација у којој епископ и епархијске службе делују са локација која је далеко од храма. Владичански двор епископа горњокарловачких који је знатно оштећен у току ратних дејстава није обновљен тако да је изградња новог епархијског дома тренутно најбоље решење.

Јеромонах Наум је такође представио и активности манастира у Доњем Будачком на изградњи соларне електране чиме би се знатно побољшао статус манастира и економски за неколико година исплатило улагање у овај вид производње еколошке енергије.

Такође је изнео чињенице о тешком материјалном положају свештеника у неким парохијама због малог броја верника и економске кризе. Др Радојевић је рекао да ће Управа сагледати могућности за финансијску подршку наведеним пројектима као и помоћи свештеницима на угроженим парохијама.

извор: www.vere.gov.rs

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија