Прослава св. Саве Горњокарловачког





Прослава епархиског патрона светог свештеномученика Саве Горњокарловачког, отпочела је вечерњим богослужењем са петохљебницом, у навечерије празника.

На сам дан успомене на св. Саву, свету архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком служио је Његово Преосвештенство епископ горњокарловалки г. Герасим уз саслужење више свештеника наше епархије.


Прије Литургије епископ Герасим са свештенством извршио је велико освећење саборног манастирског храма св. апостола Петра и Павла.

Кумови на данашњем освећењу били су: г. Младен Милановић и његов син Игор Милановић. За несебичну помоћ епархији горњокарловачко а на предлог управе манастира Богородице Тројеручице, г. Младену Милановићу додељено је највише одликовање епархије горњокарловачке орден светих Новомученика горњокарловачких.

Након Литургије освећено је славско жито и пререзан славски колач а за вернике је у манастирској трпезарији припремљена је трпеза љубави.
 
Такође данашњој прослави епархијеске славе билу су присутни: Његова Екселенција амбасадор Р. Србије у Хрватској г. Станимир Вукићевић, конзул Р. Србије у Ријеци г. Зоран Поповић, председник Просвјете г. Чедомир Вишњић као и начелник општине Крњак г. Раде Косановић.



























































































Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија