РАСКОЛНИЧКИ ЕПИСКОП ТВРДИ ДА ЈЕ ИНОКЕНТИЈЕВ СИНОД ДОНЕО РЕШЕЊЕ О "ПОМИРЕЊУ" СА БПЦ





Бивши игуман Роженског манастира  расколнички владика Јован најавио је преко медија да је Инокентијев синод , послао писмо архијерејима св. синода БПЦ, у којем се најављује помирење и јединство са канонском црквом, саопштио је у петак БТА, позивајући се на писмо епископа.

Према
Јовановом мишљењу, на последњем састанку епископа тзв. алтернативног Инокентојевог синода донето је решење о помирењу са синодом патријарха Максима. Одлука је подржана од стране Инокентија, епископа Јована  и о. Николаја Николова. Против су били Гервасије и Камен Бараков. Епископ Јован је рекао да ће се руководити у том правцу, за разлику од дејства Гервасија и Камена Баракова који још увек не желе да се помире са канонском Црквом.
 
"Верујем у једн
у  света саборну и апостолску Цркву", каже свештеник у писму које је послато дирекцији за верска питања  МС. Директор управе за верска питања Емил Велинов није потврдио да је Дирекција примила писмо од Инокентија. Велинов је међутим, признао да је Дирекција у четвртак добила отворено писмо од стране бившег игумана Роженског манастира Јована  (који је присвојио надимак "Богослов"), који је известио после седнице Инокентијевог синодао одлуци о помирењу.


превод са бугарског: јеромонах Наум
извор: www.dveri.bg

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија