САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ “ВАПАЈ БИГОРСКОЈ ОБИТЕЉИ“


Видјевши све коментаре који су дошли на моје име  и блога чији сам администратор и уређивач, сматрам да треба да се огласим о отклоним неколико недоумица.

Као прво, не знам зашто некоме представља проблем то што је текст потписан иницијалима? Наводим примјер, на монашењу сам добио име по св. Науму охридском, који је како добро знамо већину сојих дјела која је написао, потписивао иницијалима или на разне друге начине, па тако не видим ни проблем везан за аутора и иницијале овог текста.

Друга једна ствар, везана за комуникацију, овај текст не представља некакво средство за комуникацију како се каже у једном од коментара.
Такође није нам јасно ни то, гдје се у тексту неко вређа, гдје се неко клевеће, у којем дјелу се аутор сити несрећи која је задесила бигорску обитељ.

На жалост, мислим да је текст схваћен као надмен и као неискрен и поред тога што аутор моли да не буде тако схваћен, вјероватно имајући на уму да би могао да буде управо тако, неправилно схваћем.

Не спорим да игуман Партениј има неко искуство, да је био и на Светој Гори и да је учен човјек, ево ја лично мислим да би овај текст најбоље разумјео управо он, игуман у расколу, Партениј, за којег не знам да ли га је прочитао, да ли је чуо за њега али који увјерен сам неби остављао овакве коментаре као што то раде његова “духовна чеда“ о којима и нисам чуо баш љепе ријечи.

Ја рекох и спасих себе, но само се питам једно: ВРИЈЕДИ ЛИ ЋОРАВОМЕ НАМИГИВАТИ???

јеромонах Наум

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија