АРХИМ. АНДРЕЈ ВУЈИСИЋ ИЗАБРАН ЗА ЕПИСКОПАСвети и свештени синод васељенске патријаршије, на свом јучерашњем редовном заседању изабрао је новог помоћног епископа у митрополији мексишкој.


Конкретно, васељенски патријарх г. Вартоломеј прихватио је предлог мексишког митрополита г. Атинагоре и изабран је једногласно како помоћни епископ високопреподобни архимандрит Андреј  Вујисић.


Да извести, да је нови помоћни епископ г. Андреј  добио титулу епископ тралеонски (Τράλλεων).


Епископ Андреј рођен је 30. јануара 1957. године у Црној Гори, и до 12. године живео је у Југославији.


1969. године његова породица преселила се у Западну Њемачку,  где је живео годину дана, пре емигрирања у Аустралију.


Рукоположен је у јерођакона 29. јануара 1988. године и у јеромонаха 1989. године такође, служио је у парохији Благовести у православној румунској заједници и у парохији св. Николаја, руска заједница у Сиднеју.


Оац Андреј, степен магистра добио је на украинском православном факултету св. Софије.


Године 1996. одлази на Карибе где оснива православну цркву св. Спиридона, прва православна парохија у Сан Хуану, Порторико.


13. децембра 1999. године на дан прославе апостола Андреја, отац Андреј, духовно чадо, старца Хризостома из скита св. Ане и касније манастира Есфигмена, уздигнут је у архимандрита од митрополита мексишког г. Атинагоре.


Вредно је поменути и то како је нови епископ тралеонски г. Андреј, у родбинским везама са митрополитом црногорско-приморским г. Амфилохијем ( Српска Црква )


На крају, епископ тралеонски г. Андреј говори енглески, шпански и српски језик.

превод са грчког језика:
јеромонах Наум

извор: www.romfea.gr

Популарни постови са овог блога

СВЕШТЕНСТВО

ЗАНИМЉИВО

Од 27. 11. 2016. године, служимо 40 Литургија